Създателят на първия PS4 емулатор Orbital публикува ново видео, посветено на прогреса на програмата. Въпреки че емулаторът все още не може да подкара стабилно нито една PS4 игра, творението на Александро Санчес вече поддържа официалния DualShock 4 контролер, което е поредната стъпка напред.   

Orbital е първият PS4 емулатор с версии за Windows и Linux. Работата с него за момента е строго ограничена до опитни разработчици, тъй като ще трябва да сглобите трите му компонента (BIOS, GRUB, QEMU) сами. Освен това конфигурирането на Orbital ще бъде доста трудно, тъй като трябва да декрипитирате цялата файлова система на конзолата, включително и кернела.

Виж още: 35 години по-късно Тетрис е все такава магия за ума и окото

Само по себе си новото видео за Orbital не е кой знае колко впечатляващо, но взето в контекст, постижението е забележително – имайте предвид, че все още нямаме перфектен PS3 емулатор, а някой вече напредва с PS4 емулатор.

Разбира се, не бива да очаквате да подкарате хитове като God of War, Marvel’s Spiderman, Days Gone or Horizon: Zero Dawn с този емулатор скоро. Истината е, че ще минат години, докато тези игри вървят на Orbital, но в това да сме свидетели на първите му стъпки също има нещо вълнуващо.  

Тагове: