Ако сте Xbox геймъри, които се надяват на алтернативна платформа на Nintendo Switch, може би скоро ще имате повод за радост. Патент, запазен от Microsoft на 9 юли 2019 г., разкрива нова идея за портативна геймърска конзола.

Според описанието на патента, портативният Xbox прилича на смартфон с физически бутони. Двата контролера се прикрепят към основната част, която е чувствителен на допир екран. Засега не е ясно дали това устройство ще подкарва мобилни игри или ще стриймва конзолни заглавия през Xbox Live.

Дизайнерът Саранг Шет от Yanko Design е създал концептуална версия на това как би могла да изглежда портативната конзола на базата на патента. Той я нарича условно Xbox Cloud.

Рендърите показват контролер, който се разделя на две и по средата се поставя смартфонът. Налични са всички бутони като на оригиналния конзолен контролер, включително два аналогови стика и два аналогови тригъра. Контролерът има отделна батерия, която се сваля. Може да я зареждате в докинг станцията, която влиза в комплекта. Като цветове, Шет вижда конзолата в бяло, черно и сиво.

Дали Xbox Cloud ще се появи на пазара, дали ще изглежда и ще се казва така? Никой не знае, тъй като компаниите редовно регистрират патенти, които никога не се превръщат в реални продукти. Изглежда обаче, че Microsoft иска част от портативния гейм пазар, който сега е доминиран от Nintendo, а това значи само едно - още по-вълнуващи времена за геймърите.

Виж още: Nintendo планира още много видове Switch

 

Тагове: