Третият сезон на култовия сериал "Туин Пийкс" с подзаглавие „Завръщането“ е само на 5 епизода от края си. Дейвид Линч отново ни потопи в мистериозния свят на хората от Туин Пийкс и за пореден път показа режисьорско майсторство. Сериалът е повече от успешен и 25 години по-късно продължава да печели нови и нови фенове.

Но, разбира се, феновете искат още и още, а добрата новина е, че телевизионната мрежа Showtime обяви, че е готова да финансира още поне 18 епизода за евентуален четвърти сезон. Работата е, че самият Линч (и Марк Фрост) трябва да има желание да продължи историята.

Програмният директор на Showtime Гари Ливайн каза следното:

"Вратата е винаги отворена за Дейвид Линч, дали това ще доведе до още един сезон, аз не знам дали той иска да го направи. Това е много усилен труд. Аз не съм сигурен дали някой режисьор е заснемал 18 часа наведнъж. Забележително е какво постигна той. Феновете го харесват и за мен това е задоволително."

Главният изпълнителен директор на Showtime Дейвид Невинс добави:

"Това беше замислено да бъде един сезон. Много хора спекулират, но има нула съзерцание, нула дискусии, различни от това, което ме питат феновете."

С други думи Showtime е отворена към нови "Туин Пийкс" серии, но засега Дейвид Линч не е изразил амбиция да напише нов сезон на сериала. Очакваме официалното становище на Линч, за да разберем дали краят наближава, или ще има и четвърти сезон.

 

Тагове: