Феновете на Dune имат повод за радост – пленяващия свят, създаден от въображението на писателя Франк Хърбърт, ще получи нов шанс за успешен преход на малкия и големия екран.

Компанията Legendary Entertainment обяви, че е придобила правата за създаването на сериал и филм по култовия научнофантастичен роман на Хърбърт от 1965 г. Онези, които не са чели книгата и нейните продължения, вероятно познават серията най-вече от нейната екранна адаптация, направена от Дейвид Линч през 1984 г. Въпреки че по-късно филмът, в който изгря звездата на Кайл Маклоклан, придоби култов статус, дебютът му бе много слаб в критично и комерсиално отношение. Покойният критик Роджър Ебърт му присъди само една звезда, описвайки го като един от най-объркващите сценарии на всички времена, припомня CNET.

С годините Dune бе адаптиран още в комикс, настолни и компютърни игри. Legendary вече направи високобюджетни хитове като Pacific Rim, Warcraft и Jurassic World, така че можем да се надяваме, че предстоящият филм ще се представи по-добре.

Виж още: Вижте първия тийзър трейлър на Cars 3 - всичко в поредицата ще се промени

Тагове:
Още от Play