Apple може да не обяви нов iPhone до втората половина на годината, но това не спира слуховете, като нов доклад тази седмица излезе от реномирания анализатор Минг-Чи Куо. В него Куо казва, че Apple ще пусне четири различни модела iPhone през 2021 г., които ще се предлагат в същите размери като модела от 2020 г.

Това означава, че мини вариантът ще остане поне още една година. Потвърждавайки "течове" от миналия месец, Kуo казва, че моделите iPhone 13 Pro ще разполагат с енергийноефективни 120 Hz LTPO (нискотемпературен поликристален оксид) дисплеи. Моделите Pro също ще включват актуализирана ултраширока камера, която ще разполага с по-бърз обектив с апертура f/1.8, който включва автофокус.

Моделите от 2021 г. няма да се отличават с драстично различен дизайн от своите събратя от 2020 г. Въпреки това благодарение на някои малки инженерни пробиви те ще включват по-големи батерии и по-малки прорези на дисплея. Куо заявява, че iPhone няма да премине към USB-C през 2021 г., нито пък Apple ще представи тази година модел, който изобщо не включва портове. И четирите телефона ще имат X60 5G модем на Qualcomm. 5-нанометровото радио е по-малко и по-енергийноефективно от модема X55, който се намира в линията на iPhone 12.

Забележително е, че в анализа не се споменава за възможността Apple да добави скенер за пръстови отпечатъци в дисплея към моделите от 2021 г. Според доклад на Марк Гурман от Bloomberg, публикуван в началото на годината, това беше едно от основните подобрения, които Apple обмисля за 2021 г. Изглежда също така, че Touch ID е извън опциите, като Куо отбелязва, че компанията не планира да вземе пример от iPad Air, интегрирайки технологията в бутона за захранване на модела 2021.

Анализът на Kуo включва и някои данни за идеите на Apple за iPhone през 2022 г. и 2023 г. Според анализатора, поне някои модели iPhone през следващата година ще имат изрязан дисплей в стил Samsung. Дали цялата серия ще се откаже от прореза на Apple, ще зависи от наличностите при производството на панели. Куо не казва какво ще означава този ход за Face ID. Apple също така подготвя нов модел SE с 5G свързаност и по-бърз процесор, който компанията може да пусне през първата половина на 2022 г.

Снимка: shutterstock

Виж още: Kриптовалутата Libra на Facebook може да дебютира в ограничена форма в началото на 2021 г.

Тагове: