PlayStation 5 все още е енигма, която ще си остане такава поне докато Sony не обяви специализирано събитие, на което да вдигне похлупака на своята нова конзола.

По същество според нов слух Sony ще представи две PlayStation конзоли наведнъж. Разликите (освен хардуерните) ще са в начина, по който ще се рекламират двете конзоли. PlayStation 5 ще е по-скоро за хората, които играят от време на време, а Pro версията ще предлага възможно най-доброто гейминг преживяване и ще е по-скоро за запалени играчи, твърди t3.

Все още обаче не се знае кога точно ще е дългоочакваната премиера. По-рано се говореше, че може да е още септември тази година, но вече е ясно, че това бе доста оптимистично предположение. Последните информации са, че ще има събитие PlayStation Meeting 2020 на 21 февруари 2020, на което ще разберем поне кога ще излязат новите конзоли (ако не ги покажат още тогава).

Връщайки се на слуха, че ще са две конзоли, засега няма никакво официално потвърждение на тази информация, затова нищо не е сигурно. Причината да звучи поне малко достоверно новината е, че до юни се смяташе, че Microsoft също работят по две нови конзоли, но тогава се появи информация, че са зарязали Xbox Lockhart – по-евтиния вариант на Xbox Project Scarlett. Причината е, че от компанията са решили да съсредоточат всички усилия върху флагманската си конзола.

Вижте още: Продажбите на PlayStation 4 продължават да изумяват