Изтеклите неотдавна (а по-късно и потвърдени, макар и неофициално) дизайнерски схеми на кита за разработка на новия PlayStation 5, днес се появиха като серия изключително ефектно изглеждащи 3D рендъри.

Вижте още: Изтече дизайнът на PlayStation 5. Разработчик на Codemasters го потвърди (СНИМКИ)

Припомняме, че става дума за специфична система, която не е предназначена за масовата публика и традиционно се различава съществено от потребителските варианти на съответната конзола – в случая бъдещия PlayStation 5.

Тези машини са проектирани единствено за студията, разработващи игри за платформата, и често не само изглеждат по различен начин, но и са с доста по-различни технически спецификации от тези на комерсиалните версии – повече памет, по-специфична интерфейсна конфигурация и други.

Точно поради тази причина на изтеклите дизайн схеми виждаме конзолна система с донякъде странен външен вид – уникален, V-образен горен капак с широки вентилационни отвори по периферията.

От известния сайт LetsGoDigital са си поиграли и са създали на тяхна база изключително впечатляващи триизмерни модели, от които виждаме конзола с много оригинален екстериор, която повече напомня за ефектна кутия на геймърско РС от 2005, отколкото на типична игрална конзола от последна генерация.

Разбира се, това по никакъв начин не подсказва как точно ще изглежда финалният вариант на PS5, предназначен за масовия пазар. Както вече споменахме, китовете за разработка обикновено не се обявяват публично. Нещо повече – притежаването и използването им е свързано с изключително рестриктивни NDA изисквания.

Така че спокойно можем да заявим, че във финалния си вид PlayStation 5 ще има малко или по-вероятно нищо общо с изтеклия дев кит.