Grand Theft Auto 6 ще се възползва напълно от хардуера на новите конзоли на Sony и Microsoft, тийзват ни от Take-Two Interactive.

В интервю с Джим Креймър от Mad Money CEO-то на Take-Two Щраус Зелник сподели, че конзолите от следващо поколение (PS5, Xbox One 2) ще предоставят на играчите „невероятни нови геймплейни преживявания“, особено при игри като Grand Theft Auto.

„Потапянето във виртуалните вселени от нова генерация ще бъде важна част в игрите от следващо поколение и в частност GTA 6“, допълва същият и продължава.

Прочети още: EISA 2019-2020: Вижте кои са най-добрите технологични продукти на годината!

„Ще получим конзоли от нова генерация и това ще ни позволи да създадем неща, които до момента не бяха достъпни по отношение на креативния процес. И това е вълнуващо!“, продължава босът на Take-Two.

„Ще стигнем до момента, в който няма да можем да различаваме това, което е създадено от компютър, и реалната ни заобикаляща среда. Това не означава, че всички наши игри ще са хиперреалистични. Например анимираната вселена на Borderlands ще продължи да си бъде анимирана вселена и следващата генерация. Но например баскетболът ще изглежда като живо предаване и това е адски вълнуващо. Новите конзоли ще дадат на нашите художници ново платно, върху което да рисуват.“

Припомняме, че последната GTA игра е продала до този момент 110 милиона копия в световен мащаб. А последната игра на Rockstar, Red Dead Redemption 2, която се възползва пълноценно от хардуера на PS4 Pro и the Xbox One X, изглежда феноменално!

Както е клишето – нямаме търпение!