PlayStation 5 все още е на минимум година разстояние от своята премиера, но спекулациите и слуховете около новата конзола на Sony се увеличават с всеки изминал ден. Последното е и съвсем очаквано, предвид популярността в световен мащаб на PlayStation бранда.

В този текст обаче ще си поговорим не просто за поредния слух без никакво покритие. Към него ще прибавим и мнението на двама PlayStation разработчици, единият от които, изненада, е част от нашия екип.

Така, на първо място трябва да споделим за нов патент от страна на Sony, който демонстрира хардуер със странна V-образна конфигурация.

Естествено множество медии и гейм форуми предположиха, че става въпрос за прототип на PlayStation 5.

Апропо, патентът е регистриран от Sony на 13 август, а снимките в този текст получаваме благодарение на LetsGoDigital.

Прочети още: В багажа за лятната почивка: пет устройства, без които не тръгваме никъде

Любопитният момент, свързан с патентования от Sony дизйан, се крие във V-образната форма. Така де, през призмата на римско броене въпросната форма си означава 5. PlayStation 5.

На диаграмите са видими USB портове и количество дребни бутони в лявата предна част. „Ръбестите“ части демонстрират вентилационната система, която впрочем би следвало да бъде доста сериозна, предвид очакваната мощност на конзолата.

Разбира се, всички предложения са си просто прах в очите без потвърждение от легитимен източник. Изненадващо дизайнер на популярния издател Codemasters сподели в Twitter акаунта си, че това действително е дизайнът на PlayStation 5. И по-конкретно девкитът на конзолата. И че разполагат с него в момента в техните офиси.

Буквално минути по-късно дизайнерът изтри своя туит, което наля още масло в огъня. По идея е изключително изненадващо разработчик на толкова голям издател да нарушава NDA за хардуер на подобно ниво. Направо е немислимо публично потвърждение за толкова популярен продукт, чиято нова итерация все още практически не е обявена официално. Силно се надяваме разработчикът да не загази сериозно.

PlayStation 4 Pro девкит

По думите на PlayStation разработчикa в екипа ни има логика в случая да говорим за дизайн на девкит на PS5, предвид факта, че хардуерът за разработчици при Sony конзолите винаги се е различавал зверски от финалните версии, които достигат до крайните потребители. Очевидно вентилационната система ще претърпи коренни промени спрямо PS4/PS4 Pro най-малкото защото хардуерът го изисква. Също така според него малките копченца, за които говорихме по-горе, присъстват и в девкита на PlayStation 4 Pro. Същото се отнася и за светлинните индикатори в дясната страна на предполагаемия PS5 девкит. Тоест такива присъстват и при работната станция на PlayStation 4 Pro и помагат за различни функционалности при разработването на даден софтуер. Например демонстрират колко RAM памет използва в конкретен момент дадената игра/софтуер и т.н.

Очакваме PlayStation 5 да бъде на пазара в края на 2020 година.

Тагове:
Още от Play