Sony обяви, че планира голямо обновяване на системата PlayStation Plus, съобщи Express UK. PlayStation Plus е абонаментна услуга, която обещава възможност на геймърите да получават безплатни игри на месечна основа, както и достъп до мултиплеъра на определени заглавия. 

Обещанията на Sony обаче често не срещат реалността. Мнозина геймъри критикуват услугата поради факта, че почти никога в рамките на абонамента не се предлагат т.нар. AAA игри - големи заглавия като Uncharted, Call of Duty и др. Най-често шестте безплатни игри са от indie категорията, което ядосва абонатите. 

В рамките на брийфинга Sony Corporate Strategy Meeting от компанията обявиха, че искат да направят услугата по-привлекателна за хората, за да натрупат повече абонати, 

Към момента активните потребители на PS на месечна база са 70 милиона, като от тях само 26.4 млн. заплащат за PS Plus абонамент. 

От компанията обаче не поясниха как точно ще подобрят системата, но искали да подсилят съдържанието, което PlayStation Plus предлага. Според слуховете, Sony може би ще започне да добавя и PlayStation VR заглавия към безплатния месечен списък от игри. 

 

Тагове: