Spotify официално подписа сделка с Warner Music Group, за да осигури на своите потребителите достъп до още повече музикални произведения. Това е последният голям лейбъл, с който Spotify подновява отношенията си, след като бяха потвърдени и сделките с Universal Music Group, Merlin и Sony Music.

"Партньорството ни с Warner Music Group ще подпомогне растежа на новата музикална икономика, в която милиони хора на изкуството могат мигновено да се свържат с милиони фенове и обратното", каза Стефан Блом, главен директор за съдържанието на Spotify.

Сделката с Warner означава, че Spotify е напълно готова да стане публична компания, което трябва да се случи в даден момент в близкото бъдеще. Компанията има желанието да направи това по по-нестандартен начин, прескачайки продажбата на акции и появявайки се директно на Нюйоркска фондова борса. Ако това стане факт, Spotify ще е най-голямата компания, предприемала тази стратегия, пишат от The Verge.

"Отне ни повече време, но си заслужаваше, тъй като постигнахме фокусирана към бъдещето и добре балансирана договорка. Заедно със Spotify открихме нови начини, с които да подсигурим стойността на музиката, да създадем допълнителни бонуси за творците, но и да развълнуваме феновете им по целия свят", коментираха сделката от Warner.

Тагове: