А казват, че не ставали чудеса! Steam най-после предприема някои сериозни промени в дизайна и функционалността на платформата. Съвсем скоро библиотеката ви с игри например ще придобие напълно нов облик и ще се сдобие със свой собствен homepage. Целта ще е по-лесна навигация за потребителите – например бързо визуализиране на последните играни заглавия. Също така по-ясно са обозначени неща като кои игри са получили наскоро ъпдейти, както и кои от Steam приятелите ви са играли заглавия, които и вие харесвате.

Индивидуалните страници на всяка игра също ще получат лъскав нов външен вид.
Успоредно с това Valve планират и нова екстра за платформата, наречена Steam Events. Тя е ориентирана колкото към играчите, толкова и към разработчиците. Целта е потребителите лесно и бързо да научават, когато нещо интересно се случва в дадената игра – празнични събития, лайв стрийминг на разработчици, бонус уикенди, в които се провеждат турнири или получавате различни награди.

Събитията ще се визуализират през Steam и играчите ще имат възможност да използват функции за напомняне, което да им подсказва непосредствено преди старта на инициатива, която ги интересува.

Новостите ще се появят съвсем скоро в рамките на отворена бета и ще са официални до края на лятото.

 

Тагове: