Въпреки всички технологии през 2022 г. компютърът продължава да присъства в домовете и офисите ни. Разбира се, колкото и да сме свикнали с външния му вид, има още доста да се желае, що се отнася до дизайна на предлаганото на пазара разнообразие от кутии. По време на CES 2022 компанията CyberPowerPC успя да привлече вниманието на всички с представянето на един от най-иновативните начини да преобразим компютъра си. Дизайнът е архитектурно вдъхновен, защото „е проектиран така, че да позволи на части от конструкцията да се движат не само заради дизайна, но и с определена  цел“. Освен красота в интериора Kinetic Series Chassis предлага нещо наистина функционално: чрез уникалния си дизайн тя подобрява и контролира въздушния поток.


Да, осъзнаваме, че това е една от основните задачи на всяка компютърна кутия, но трябва да признаете, че тази изглежда зашеметяващо. Това се дължи на факта, че разполага с 18 индивидуално контролирани вентилационни отвора, които се отварят и затварят в определена последователност. След като температурата в компютъра достигне определени стойности, отворите автоматично се задействат, но само докато въздушният поток охлади достатъчно. Тогава те се затварят, за да предотвратят ненужното навлизане на прах и разбира се - за да намалят шума. Въпреки че това изглежда доста елементарна задача, всъщност вентилационните отвори реагират в реално време на всяка степен на промяна на температурата. В резултат на това, че е чувствителен към околната среда, корпусът „постоянно се свива и разширява, за да се адаптира към ситуацията с микрокорекции“.

Самият корпус е в състояние да интегрира радиатор 360 мм, ATX дънни платки и до седем 120 мм вентилатора или пет 140 мм вентилатора. Повечето графични карти с увеличена дължина също ще могат да се поберат в кутията.
Очаква се Kinetic Series Chassis да бъде налично през третото тримесечие на 2022 г. с цена от около 250 щатски долара. Ще се предлага както в черно, така и в бяло.

Снимки: CyberPowerPC

Виж още: Този робот е по-добре обучен от домашен любимец (ВИДЕО)