Има ли нещо, което главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск не би направил?

Той се опитва да се справи с производството на електрически автомобили, социалните медии и дори с Космоса. Сега изглежда, че проучва още един потенциален пазар - аксесоари за котки.

Това може да звучи като много лоша първоаприлска шега, но всъщност не е така.

Колкото и фалшиво да звучи, на уебсайта на Tesla в Китай е забелязана необичайна обява. В нея е представена "Многофункционална гофрирана леглова база за котки Cybertruck". В общи линии това е легло за котки, направено от картон - и изглежда като мини версия на Cybertruck и дори има лого на Tesla.

Грубият превод на обявата гласи: "Кибер колата има футуристична форма, полуотворена котешка тоалетна и дебел слой велпапе, вграден вътре, за да отговаря на естествените и ежедневните нужди на котките".

Чакайте малко - каква котешка тоалетна? Ние си мислехме, че това е легло за котки...

Ако се съди по китайската обява, това всъщност е котешка тоалетна. Определено обаче прилича на легло за котки.

В обявата се посочва също, че продуктът трябва да се сглоби сам и че цената му е 89 юана (12.34 долара). Нямате късмет обаче, ако сте собственик на домашен любимец в друга част на света, тъй като леглото за котки с мотиви от кибер камион се предлага само в Китай.

Звучи като странен пазар за Илон Мъск, но не е съвсем така; той обича котките и дори има собствена бяла котка на име Шрьодингер. Освен това леглото за котки е само едно от редицата странни версии на стоки на Tesla, които се озовават в продажба в мрежата. Преди няколко години Мъск продаде ограничен брой червени тениски на Tesla с надпис S3XY на гърба. Неотдавна милиардерът пусна на пазара парфюм, наречен Burnt Hair, чрез инфраструктурната си компания The Boring Compnay, който се продава на дребно по 100 долара за флакон.

Снимка: Tesla

Виж още: Учените търсят причината, която променя пъргавината при котките