TikTok може скоро да ви позволи да създавате стилизирани аватари с изкуствен интелект или с други думи - не по-различно от това, което можете да правите с приложения за дълбоко обучение като Midjourney или Lensa, според публикация в Twitter от гуруто на социалните медии Мат Навара, видяна от The Verge.

Наречен AI Avatars, инструментът ви позволява да качвате от три до десет свои снимки и да избирате от пет художествени стила. След това той ще генерира до 30 отделни аватара за няколко минути и ще имате избор да изтеглите едно, няколко или всички изображения, за да ги използвате като профилна снимка или в кратки видеа.

Въпреки че стиловете са по-ограничени от тези, които можете да получите в Lensa, резултатите изглеждат доста добре - така че функцията със сигурност ще бъде популярна. Вероятно поради тази причина TikTok ще ви позволи да я използвате само веднъж на ден, за да се избегне претоварване на сървърите.

Въпреки че генеративните изображения с изкуствен интелект изглеждат като безобидно забавление, те не са лишени от някои противоречия. Както за Lensa, така и за Midjourney художници се оплакват, че ИИ е вземал проби от техните произведения и понякога ги е заимствал твърде либерално. А по-рано тази година Getty заведе дело срещу Stable Diffusion, твърдейки, че той е използвал данните ѝ, за да генерира произведения на изкуството.

Снимка: Unsplash

Виж още: Поп звезда предложи гласа си на създателите на AI съдържание