Микровълновите фурни нямат особено положителна слава и въпреки непрекъснатите проучвания, доказващи тяхната невинност, мнозина ги гледат доста враждебно. Ето защо не са малко случаите, в които тяхната съдба рано или късно е да бъдат извадени от употреба. Може би на някого му е дожаляло и е решил да намери на уреда ново поприще и да изгради компютър там. Виждали сме компютърни компилации, използващи ретро радиостанции и дори бетон, но това е нещо ново. Особено поради факта, че не е препоръчително да поставяме метал в микровълновата, нали? 
Видеото стана популярно благодарение на профила на Джейк Лъки в Twitter, а в него виждаме, че зад вратата на микровълновата са удобно поместени графичен процесор, вентилатори и дънна платка, всички подкрепени от RGB осветление.

 

Лъки коментира, че зад проекта стои бразилец, който е бил подкрепен в заниманието си от приятелката си. Той е използвал свободното си време, докато търси работа, за да изпробва уменията си, а защо не и да припечели малко пари. Според информацията странният компютър струва около 900 щатски долара. От PC Gamer предполагат, че най-вероятно дънната платка е Asus A320M-K, но все още е неясно как може да контролира температурите в микровълновата печка предвид малкото вентилационни отвори на микровълнова фурна. 
Лъки продължава да поддържа интереса, призовавайки хората да му изпращат снимки на най-щурите си компилации. Един ентусиаст показа своята изцяло дървена кутия за компютър, а други приемат странните идеи като предизвикателства за осъществяване.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Най-големият айсберг в света тръгва от Антарктида към гибелта си