Супербоул (Super Bowl или финалът на първенството на Националната футболна лига на САЩ) е очакван момент за милиони хора. Едни тръпнат за титаничния спортен сблъсък, а други – за най-новите филмови трейлъри. И тази година не останахме разочаровани, като получихме първи погледи към някои от най-очакваните филми тази година.

„Соло: История от Междузвездни войни“

След седмици на дълго очакване Disney най-накрая пусна първия ни поглед към „Соло“, втория филм от разширената вселена на „Междузвездни войни“. Филмът, посветен на един от най-обичаните персонажи в Сагата, трябва да излезе на 25 май, но едва днес получихме първия трейлър.

„Ще стана пилот, най-добрият в цялата галактика“, заявява Соло (Олдън Еренрайх) пред имперския офицер, който очевидно набира кадри за попълване на редиците. Въпреки че не виждаме лицето на Соло, което е запазено за последните кадри на краткия трейлър, тонът ни подсказва, че това е именно той. Следва поредица от кадри, в които виждаме Хилядолетния сокол, героя на Уди Харелсън (Бекет), Ландо Калрисиан (Доналд Глоувър) и Чубака. Всичко това е примесено с бързи кадри от екшън сцени и по-мрачна атмосфера – нещо, което можем да очакваме от подобен филм, но задължително примесено с чара и хумора на Соло. Дали ще го получим, ще разберем след малко повече от три месеца.

„Соло“ се оформя като един от най-трудните филми за Disney, откакто студиото закупи правата на Сагата. Това също е и едно от най-рисковите начинания – филм, посветен на герой като Соло, който принадлежи на Харисън Форд, може много лесно да се провали в очите на феновете. След дълги прослушвания Олдън Еренрайх („Аве, Цезар!“) спечели ролята и се нагърби с огромна задача. Снимките на „Соло“ започнаха с Фил Лорд и Кристофър Милър, които през 2014 година ни впечатлиха с „Lego: Филмът“. Въпреки че почти половината филм беше заснет, Disney уволни режисьорите и ги замести с един от най-сигурните варианти – Рон Хауърд, опитния режисьор на „Аполо 13“. Сигурен вариант, тъй като очакванията са той да се придържа повече към установените от Disney рамки. Ако се доверим на слуховете, Хауърд е трябвало да преснима голяма част от кодовия материал. Всичко това носи допълнително съмнение за качеството на филма, но ще се радваме, ако финалният продукт е наистина добър прочит на историята на Хан Соло.

„Мисията невъзможна 6“

На 27 юли излиза шестата част на „Мисията невъзможна“ - Fallout (все още без официално заглавие у нас). Какво можем да очакваме от филма? Да видим най-скъпия мустак в Холивуд, който коства на Warner Bros. Pictures милиони, страхотни каскади и много тичане от Том Круз. Първият трейлър е изпълнен с всички тези елементи, като ни дава съвсем бегъл поглед върху историята. Итън Хънт (Круз) се завръща от провалена мисия, в която е поставил живота на свой колега пред поставените цели. Това за пореден път го изправя в сблъсък не само със злодеите, но и с правителството. Резултатът е лудо преследване (типично за поредицата) с някои приятни намигвания към предишните филми – сцена, в която Хънт виси от въже, в която се катери без предпазни въжета, каскади с мотори и много, много тичане. Режисьор е Кристофър Маккуори, отговорен и за „Мисията невъзможна: Престъпна нация“.

Очакванията са за динамичен екшън с изключителни каскади. Една от причините е самият Круз, който не се притеснява да участва в тях, за да се постигне максимален реализъм. Новото попълнени е поредицата е Хенри Кавил („Лигата на справедливостта“) и неговият вече пословичен мустак. Припомняме, че той трябваше да участва в презаснемането на голяма част от сцените със Супермен в "Лигата на справедливостта", след като Джос Уидън се нае да завърши филма. Тъй като договорът му за Fallout не му позволи да премахне мустака си, Warner Bros. трябваше да прибегнат до дигиталното му премахване. Дали беше успешно – всеки, който е гледал „Лигата на справедливостта“, може да прецени сам, като съм сигурен, че отговорът няма да е положителен

„Отмъстителите: Война без край“

Това не е първият трейлър за най-ключовия филм в MCU (Филмовата вселена на Marvel), но е учудващо как в рамките на 30 секунди са побрани толкова много герои. Тук са Черната пантера, Пазителите на галактиката, Доктор Стрейндж, Спайдърмен, Антмен, Тор, Капитан Америка, Железният човек и Черната вдовица. В краткия клип всеки показва част от силите си, а краят е повече от приятен – големият злодей Танос, който сякаш не е впечатлен от уменията на Отмъстителите. Да не забравим и новите „щитове“ на Капитан Америка (технологии от Уаканда). Всички 18 филма от MCU ни водят до този момент – Avengers: Infinity War. Филмът е с премиера 4 май.

„Джурасик свят: Рухналото кралство“

„Джурасик свят“ се превърна в хит под режисурата на Колин Тревъроу и с Крис Прат („Пазителите на галактиката“) и Брайс Далас Хауърд („Южнячки“). Финансовият успех и добрата приемственост от публика и критици означаваше едно – продължение. Днес дойде и първият трейлър на предстоящия „Джурасик парк: Рухналото кралство“ (Jurassic World: Fallen Kingdom).

Този път режисурата е поверена на Хуан Антонио Бейона – отново интересен избор. Режисьорът се отличи с The Orphanage и A Monster Call, като стилът му се пренася и тук. Атмосферата е по-мрачна, а героите ще трябва да спасят динозаврите от острова, на който е построен „Джурасик свят“. Със сигурност тази промяна в атмосферата ще е интересна да се проследи на 22 юни, когато е премиерата на филма.

„Небостъргач“

Дуейн „Скалата“ Джонсън се оформи като един от най-касовите актьори в Холивуд. Очакванията са, че „Небостъргач“ (Skyscraper) ще постигне сериозни финансови приходи, особено когато имаме предвид, че действието се развива в Китай.

Джонсън влиза в ролята на Уил Форд, бивш агент на ФБР, който работи като охрана. Въпреки че липсва много информация за самия филм, краткият трейлър разкрива достатъчно. Skyscraper прилича на смесица между „Умирай трудно“ и „Ад под небето“.

„Западен свят“

Ако сте проследили първия сезон на „Западен свят“ (Westworld) на HBO, със сигурност нямате търпение да видите какво ще е продължението му.

Трейлърът е изготвен под формата на реклама за самата атракция „Западен свят“, като на фон се чуват думите на Долорес (Еван Рейчъл Уд) - „Заедно построихме този свят... този свят беше нашите мечти, превърнали се в реалност“. Малко след това тонът се сменя към по-мрачен...

Вторият сезон на „Западен свят“ започва на 22 април по HBO.

The Cloverfield Paradox

Огромна изненада от Джей Джей Ейбръмс и Netflix! Преди две години той изненада всички с 10 Cloverfield Lane („Кловърфилд 10“), който макар и не директно продължение на изненадващия хит Cloverfield („Чудовищно“) от 2008 година, продуциран от Ейбръмс, се развиваше в същата вселена.

Днес вече говорим за The Cloverfield Paradox. Филмът получи първия си трейлър снощи на Субербол, а от днес вече е наличен в Netflix. В него група астронавти търсят отговора на някои странни събития в Космоса.

The Cloverfield Paradox ще ни даде отговори, които да ни помогнат да свържем събитията в другите два филма, и всъщност влиза в ролята на тяхна предистория. Интересно е как Ейбръмс е използвал силата на Netflix, за да ни донесе по подобен начин следващия си проект – скрит и пазен в тайна от цялата публика.

Още от Play