Телефоните Pixel на Google разполагат с множество полезни функции, включително скрийнинг на повиквания, разпознаване на автомобилни катастрофи и много други. Сега изглежда, че скоро ще можем да добавим към списъка и сигналите за силен звук.

Сайтът 9to5Google се разрови в най-новата версия на приложението Android System Intelligence, като откри функция "предупреждение за силен звук" в уиджета At A Glance на Google за Pixel. И така, какво означава това?

На скрийншот на функцията (вижте по-долу) е отбелязано, че приложението ще ви уведоми, когато "бъде открит силен звук, който уврежда слуха".

Google обаче няма да е първата мобилна марка, която предлага предупреждения за силен звук. Apple предлага известия за шум чрез приложението Apple Watch, като ви предупреждава, когато средното ниво на звука в продължение на три минути достигне или надвиши определен праг (напр. 80, 90 или 100 децибела). Производителят на iPhone също така отбелязва, че не запаметява никакви звуци, което ви дава известно спокойствие.

Надяваме се да видим подобно стабилно изпълнение за сигналите за силен звук на Google в телефоните Pixel. Все още няма информация за сроковете за въвеждане на тази функция, но няма да се изненадаме, ако тя се появи като част от тримесечната актуализация на функциите на Pixel.

Снимка: Unsplash

Виж още: Всеки потребител на Galaxy вече разполага с Bing AI на своите телефони и таблети