Агенция Ройтерс се е добрала до вътрешни документи на Amazon, показващи детайлно финансовите измерения на 19-те ексклузивни сериала на компанията.

Така научаваме, че първият сезон на драмата “Мъжът във високия замък” – алтернативен исторически разказ за Германия като победител във Втората световна война – е струвал на Amazon 72 милиона долара и е привлякъл 1.15 милиона нови абонати за стриймнг услугата на компанията.

Това обаче не е нищо в сравнение с мегапродукцията на Amazon по “Властелинът на пръстените”, за която компанията е платила цели 250 милиона долара за правата върху историята. Снимките и маркетинга ще струват още толкова, което означава, че общата цена на сериала, замислен като прикуел на Холивудската трилогия, ще надхвърли половин милиард долара.   

В последно време някои скъпи продукции като Vinyl на НВО и Marco Polo се провалиха, което показва, че изсипването на много пари в един сериал не е гаранция за качество. В този смисъл, Amazon ще заложи много и предстои да видим дали това ще се отплати под формата на качествен скок в абонатите на платформата. 

Тагове: