Ако притежавате смарт часовник, по всяка вероятност сте си задавали въпроса какво ще се случи, ако го изтървете. А ако имате Pixel Watch, Google има лоши новини за вас. Оказва се, че ако екранът или часовникът ви се счупи по някакъв начин, Google няма да ви предложи никаква помощ за поправянето му. Компанията най-накрая изясни, че не само че няма опция за ремонт в домашни условия, но и оторизираните сервизни центрове не разполагат с резервни части, с които да поправят смарт часовника.

Говорител на Google потвърди пред The Verge, че "в момента" няма възможности за ремонт на Google Pixel Watch. Ако часовникът ви се повреди, ще трябва да се свържете с отдела за поддръжка на клиенти на Pixel Watch за евентуална замяна.

При закупуване на часовник чрез магазин на Google няма опция за разширена защита извън стандартната 12-месечна ограничена гаранция. В текста на тази гаранция се отбелязва, че тя не покрива нормално износване, злополуки, неправилна употреба, небрежност, разглобяване, промени или обслужване от друг освен от техник на Google - какъвто, повтаряме, в момента не съществува.

На пръв поглед не се забелязват очевидни проблеми със здравината на Pixel Watch, но както всяко устройство, екранът е потенциално по-малко защитен при всяко удряне или изпускане. Потребители във форума за поддръжка на Google са попитали за опции при спукан дисплей, но им е било отговорено, че единствената им възможност е да закупят нов часовник или да се обърнат към компанията за кредитни карти за възстановяване на сумата.

Проблемът засяга отново правото на ремонт, като в тази връзка iFixit проведоха собствено разглобяване на Pixel Watch. Според него потребителите могат да премахнат екрана без много усилия след нагряване на лепилото и изтръгване на екрана. Въпреки това няма реален начин да се снабдите с нов екран, който да замени стария.

Възможно е Google да обяви Pixel Watch 2 по-късно тази година по същото време, когато ще покаже новите си телефони Pixel 8 по време на събитие на 4 октомври. Часовникът може да има по-добър живот на батерията и повече функции, подобни на тези на Fitbit, но всички слухове сочат, че следващият часовник ще бъде сравнително малка итерация на първия модел. При всички положения обаче от Google определено биха могли да се възползва от по-сериозна програма за ремонт на устройствата си.

Снимки: Google

Виж още: Google се подиграва с iPhone 15 и късното приемане на USB-C в последната си реклама (ВИДЕО)