Ако използвате два различни акаунта в WhatsApp, скоро ще можете да имате достъп до тях само от едно устройство. Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг обяви, че WhatsApp въвежда възможността за превключване между акаунтите в Android и няма да е необходимо да носите допълнително устройство или да превключвате непрекъснато между акаунтите си. 
Тази нова функция трябва да улесни управлението на разговорите ви - особено ако имате един акаунт в WhatsApp за работа и друг за съобщения с приятели и членове на семейството. Според информацията тя ще бъде разпространена през следващите седмици. 


Meta отбелязва, че ако искате да настроите втори акаунт, ще ви е необходим отделен телефонен номер и SIM карта (или телефон, който приема мулти-SIM или eSIM). Освен това вторият телефон или неговата SIM карта ще са ви необходими, за да получите еднократния код, който WhatsApp ще изпрати чрез SMS, за да получите достъп до втория си акаунт на друго устройство. След тази първоначална проверка приложението ще продължи да работи и за двата акаунта без второ устройство или SIM карта, казва говорителят на WhatsApp Ели Хитрик. 
Meta работи за улесняване на достъпа до акаунта ви в WhatsApp на различни устройства, като през 2021 г. пусна функция за много устройства, която ви позволява да използвате акаунта си на таблети с Android, браузъри или компютри. Meta наскоро разшири тази функция, за да включи и допълнителни смартфони, което вече не ви ограничава да използвате акаунта си на един телефон. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Ще ни лиши ли от пароли Google?