HiCast е седмичен подкаст на екипа на списание HiComm, в който водещите (Геро, Тодор и Хели) разговарят за най-интересното от света на технологиите, филмите и игрите.

Акцентите: Специален гост, ама много специален гост, е Тео Чепилов, който е бил част от екипите, създали култови български сериали и филми, между които Под прикритие, Домашен арест и Дъвка за балончета. В този епизод Тео препоръчва интересни филми, които са му направили впечатление през последните седмици. В епизода гостът ни, който явно е почетен член на "Сектата на Ноланистите", застава зад всяко произведение на Кристофър Нолан, включително и Tenet.

Сред акцентите в епизод 8 са седем часов "полет до никъде" над Австралия, чийто билети се разпродават още първия ден, възможно ли е да спиш и да управляваш Tesla едновременно, руска ли е планетата Венера, 7 години и 102 дни преди point-of-no-return за климатичните промени, колко ще струва iPhone 12, и защо е важен новият чип на Samsung.

Във втората част не пропускайте да разберете за най-добрите чат приложения, които не ви следят и не са собственост на Facebook, кой от екипа е направил pre-order за Playstation 5, Microsoft купуват Bethesda, game dev студиото създало култови игри като The Elder Scrolls, Fallout, DOOM, Quake и много други, българската игра GEMJI - хибрид между игрова система и 3D магнитен конструктор, както и за готини сериали и игри, между които Homeland, Raised by Wolves, Dishonored и Final Fantasy .

Очакваме ви в нашата Facebook страница и сайт!

 

Специални благодарности на Стилян Ринков за аудио обработката! Ако търсите качество на звука - https://rinkoffstudio.com/

 

Слушайте HiCast в:

Spotify: https://open.spotify.com/episode/5QBFPeGxItTNc5nrw0CPkY

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/cy/podcast/hicast/id1526687683

Pocket Casts: https://pca.st/ne0wq0al

Anchor: https://anchor.fm/hicastbg

 

Темите от епизода:

Геоинженерството е единственото решение срещу глобалното затопляне

Откриха планета с размерите на Земята – представяме ви Пи с орбита от 3,14 дни

Този 7-часов полет не води до никъде

Колко големи са всъщност PlayStation 5 и Xbox Series X? (СНИМКИ)

Толкова е лесно – вече и децата карат Tesla (ВИДЕО)

Роскосмос обяви Венера за руска планета

Xbox придобива Bethesda за рекордна сума

Exynos 1000 най-сетне може да се окаже по-бърз от Snapdragon 875

iPhone 12 ще бъде по-скъп от iPhone 11 заради материалите

Най-добрите чат приложения, които не ви следят и не са собственост на Facebook

 

Вижте още: HiCast E7 - Живот в атмосферата на Венера, колко струва PlayStation 5, всичко ново от Apple, завръща ли се винилът и още

Тагове: