Наскоро стана ясно за проблеми с производителността, които наскоро пуснатите настолни процесори Ryzen 7000 Zen 4 на AMD изпитват по време на игри, опериращи под Windows 11 22H2. Любопитно е, че Ryzen 9 7950X, който е флагманът от серия 7000 SKU, се оказва, че губи производителност, когато SMT и двата му CCD са активирани. Въпреки че е възможно драйверите да причиняват проблема, новата актуализация на функциите на Windows със сигурност е подозрителна.

Серията AMD Ryzen 7000 е в списъка с поддържани процесори за Windows 11 22H2 (системните изисквания са същите като за Windows 11 21H2) и този вид грешки в производителността, макар и не неочаквани със сигурност са нежелателни за поддържан процесор. По ирония на съдбата обаче е установено, че 12-годишен процесор на Intel, който не се поддържа официално от Windows 11, изпълнява актуализацията на новата функция без никакъв проблем.

Потребителят на Reddit „paul_is_on_reddit“ откри, че неговият Core i5-580M, двуядрен четирипоточен процесор от 2010 г., работи добре с актуализацията от 2022 г. Потребителят дори твърди, че Windows 11 22H2 „работи като магия“ на него. Rufus 3.20 беше използван за заобикаляне на системните изисквания като TPM наред с други за Windows 11, функция, която беше въведена с предишната актуализация 3.18.

Това, което находката предполага, е, че по-старият хардуер, който е избягван от Microsoft главно поради причини, свързани със сигурността, може идеално да работи с Windows 11. По ирония на съдбата обаче самата компания препоръча деактивиране на някои от функциите за сигурност, за да се постигне по-голяма производителност при игри, тъй като за някои от тях винаги е било известно, че причиняват влошаване на производителността дори на поддържаните процесори.

Интересното е, че през юни Microsoft всъщност започна да предлага надстройката 22H2 на потребители на неподдържани системи. Въпреки това компанията побърза да го изтегли, цитирайки го като грешка.

Снимка: Unsplash

Виж още: Microsoft Office се пенсионира, време е за Microsoft 365 с изкуствен интелект