Конкурсът "Xiaomi търси своя фотограф" има за цел да намери следващия фотограф, който да се присъедини към локалния екип от фотографи на Xiaomi.

В България Xiaomi обяви старта на фотоконкурса "Xiaomi търси своя фотограф". Той има за цел да открие следващото лице, което да се присъедини към Xiaomi Photographers’ Crew – екип от четирима вдъхновяващи фотографи от различни направления на това изкуство.

Конкурсът е вдъхновен от най-новата серия на бранда – Xiaomi 13, която е създадена в партньорство с Leica. Благодарение на нея новите модели Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro предлагат изцяло ново изживяване в мобилната фотография и успяват да докоснат потребителите до автентичното Leiсa преживяване.

Условия за участие

От 28 март до 28 април всеки професионален или любител фотограф има възможността да се включи в конкурса с до 5 свои снимки в категория, заснети със смартфон. Той трябва да качи селекция от най-добрите си кадри тук.

Категориите, в които може да участвате, са:
- Природна фотография
- Астро и нощна фотография
- Портретна, лайфстайл и модна фотография
- Травъл фотография

Жури

На финала на конкурса петчленно жури в състав фотографите Антон Дангов, Михаил Минков, Теди Грозданов, Живко Константинов и представител на Xiaomi за България ще изберат по един финалист от всяка категория. Всеки от тях ще има възможността да се срещне лично с Xiaomi Photographers’ Crew, от които ще почерпи идеи и вдъхновение и ще научи повече за техниките на снимане с най-новите смартфони, създадени съвместно между Xiaomi и Leica.

Награди

Големият победител ще получи най-новия смартфон Xiaomi 13 Pro, който беше представен наскоро и притежава оптика на Leica. Той е модел от серията Xiaomi 13, част от която са и Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Lite. И трите смартфона впечатляват с изключителни камери, производителност, капацитет на батерията и възможност за бързо зареждане, като предефинират смартфон преживяването за всеки потребител.

Oстаналите трима финалисти ще получат слушалки Xiaomi Buds 3. Четиримата финалисти от всички категории ще имат възможността да се включат в специален уъркшоп с фотографите от журито, по време на който ще научат повече за тънкостите в мобилната фотография.

Пълните правила и условия за конкурса може да прочетете тук

Снимки: Xiaomi