Очевидно Microsoft си е поставил за цел да превърне по идея скучен софтуер да изглежда изключително свежо. Дори секси.

В рамките на Ignite конференцията рендмънският гигант разпространи серия от видеа за своите софтуерни предложения Yammer, Tasks и Fluid Framework.

Yammer е използван от малки и големи компании като средство за вътрешна мрежова комуникация, а в новата версия Microsoft предлага нов дизайн и интеграция с Teams, SharePoint и Outlook. За Task видеото Microsoft използва и дисплея на Surfice Studio, за да може дизайнът на софтуера да изглежда още по-впечатляващо.

Виж още: Най-успешните технологични продукти, които през 2019 година са с музейна стойност

Последното видео е предложение за бъдещето. Fluid Framework е една от големите следващи цели на Microsoft за подобряване на колаборационния процес в бъдеще. Своего рода следващия версия на Office, към който може да се включи AI и плеяда алтернативни услуги.

„(Fluid Framework) използва концепцията за настоящата представа за документ, разширява я значително, превръщайки я в адрес в облачното пространство“, споделя Джаред Спатаро от Microsoft пред The Verge.

„Това позволява на конкретния облачен адрес да се добавя различно по вид съдържание и компоненти. По този начин всичко написано с обикновени думи, таблици, визуализации и графики ще се намира на едно място.“

Зад свежите видеа стои агенцията Tendril.

Въпросните видеа следват:

---

---

 

 

Тагове: