YouTube добавя нова експериментална функция, която блокира всякакви докосвания по време на видеоклип. Тази неиздадена функция, наречена с объркващото име Lock screen, е достъпна за Premium членовете, които могат да я изпробват.

Много малко неща са толкова неприятни, колкото да се настаните да гледате видеоклип в YouTube само за да направите няколко неуместни докосвания, които да прескочат, да спрат на пауза или да затворят изцяло видеоклипа. За да се пребори с това, YouTube пусна друга експериментална функция, която е достъпна за абонатите на YouTube Premium.

Когато гледат видеоклип в YouTube, потребителите ще видят опция Lock screen. Докосването ѝ блокира всички докосвания или докосвания от този момент нататък. Единственият начин за отключване на екрана е да натиснете Tap to unlock.

По ирония на съдбата всяко добре насочено случайно докосване може да отключи екрана отново, което отхвърля основната цел на функцията. Все пак съществуващата функция като цяло е по-добра от нищо и със сигурност ще бъде полезна за предотвратяване на нежелано спиране или прескачане.

За тези, които са членове на YouTube Premium, функцията ще може да се включва до 5 август. След това не сме сигурни дали функцията ще си проправи път до публиката, или просто ще се промъкне под радара за по-нататъшно вътрешно тестване. По принцип експерименталните функции в крайна сметка стигат до потребителите в някаква степен.

Снимки: Unsplash

Виж още: YouTube тества AI въпроси за това дали сте научили нещо от клиповете, които гледате

Тагове: