Дни след като добави поддръжка за гейм пада в най-новата си софтуерна актуализация за iPhone, iPad, Apple TV и Mac, Apple започна да продава официално безжичния Xbox One контролер на Microsoft. Към момента геймпадът струва 60 долара и може да се закупи от официалния сайт на Apple.  Засега той не се предлага по магазините и вероятно е въпрос на време това да стане.

Целта на Apple е по този начин да лансира своята нова абонаментна гейм услуга Apple Arcade. Със сигурност възможността  да играеш всички тези заглавия с контролер, който вече ти е добре познат, е доста изкушаваща. От друга страна, чисто финансово сайтът на Apple може би не е най-доброто място, откъдето да си купите контролера на Microsoft, тъй като той често се продава с намаление в Best Buy и Amazon.

Засега в магазина на Apple няма и следа от конкурентния DualShock 4 контролер.  Apple въведе поддръжка за PS4 геймпада с ъпдейта до iOS 13, iPadOS, tvOS и MacOS Catalina. И двата контролера могат да се свързват с устройства на Apple по Bluetooth и след това да бъдат използвани във всяка игра, която ги поддържа.

Случката отбелязва първия път когато Apple продава директно официален контролер на Microsoft, а може би скоро и на Sony.

Виж още: A Total War Saga: Troy е епична историческа сага с български привкус (ВИДЕО)

Тагове: