Sega обяви официално историческата стратегия A Total War Saga: Troy, която този път ще ни пренесе в епохата на Омир и "Илиада", пресъздавайки Троянската война между Троя и Гърция.

Насрочена за премиера през 2020 г. за РС, A Total War Saga: Troy е първата игра от славната поредица, разработена от базираното в София подразделение на студиото Creative Assembly. Главен дизайнер на играта е Тодор Николов.

Преди две години Sega разшири дейността на популярното британско гейминг студио Creative Assembly с придобиването на българското Crytek Black Sea, по-късно преименувано на Creative Assembly Sofia.

Поредицата Saga под шапката на Total War покрива конкретни периоди от историята, вместо да се разпростира върху десетилетия, както прави това основната серия. Първата Saga игра се наричаше Thrones Of Britannia и разказа за нашествието на викингите в Британия.

Много от легендарните личности от периода ще се появят в играта с уникални способности. Ахил ще може да набере най-добрите воини, докато Хектор е железен защитник. Ще видим и митични единици като Минотавъра, който всява ужас на бойното поле.

Големи палци горе от наша страна и успех за родното студио.

Видеото:

Виж още: Коджима лудее в геймплейното видео на Death Stranding. Плюс нов трейлър

Тагове: