Когато вземете решение да смените стандартния си смартфон с някой флагмански модел, едно от нещата, които ще ви очароват освен множеството функции, е бързината на устройството и издръжливостта на батерията. Разбира се, тук не акцентираме на скоростите на зареждане, защото всички знаем, че и в тази посока има сериозен прогрес.

Но нещото, което е определено предимство на флагманите, е наистина дългият период на софтуерна поддръжка.

Това важи с особено голяма сила по отношение на моделите на Samsung, защото софтуерните ъпдейти на устройствата Galaxy продължават да се появяват доста дълго след появата на въпросните модели на пазара. По този начин потребителите са стимулирани да се придържат към своите смартфони за по-дълго време.

Времето с едно добър флагман лети неусетно и може би ще дойде в момент, когато ще се запитате дали не е време поне да проверите здравето на батерията си. Магазините за приложения предлагат множество опции, но може би най-добре ще е, ако се доверите на специално разработения за това софтуер от Samsung. Той може да бъде открит в приложението Samsung Members. Благодарение на него потребителите, които са регистрирали устройството си, могат да получават специални оферти за ексклузивни събития и сделки. Освен това могат да се информират относно множеството начини, чрез които да извлекат пълния потенциал от устройствата си - съветите идват директно от експерти, които определено знаят дори най-малките потайности на отлично функциониращия смартфон. Максималното преживяване включва и диагностично сканиране, както и информация и поддръжка по всяко време.

Точно тук можете да проверите дали батерията на вашия Samsung Galaxy е в оптимално здраве:

Първо заредете приложението Samsung Membres и изберете Support. Следващата стъпка е Phone diagnostics > Battery status.

В рамките на няколко секунди ще получите бърза справка за живота на батерията и общия капацитет. Всяко устройство се различава, макар че резултат над 80% от първоначалния капацитет на телефона е напълно нормален.

Ако често възникват неочаквани изключвания, драстични намаления на живота на батерията или други проблеми, свързани с батерията, от Samsung съветват да посетите най-близкия сервизен център, за да проверите устройството си. В зависимост от гаранцията на устройството ви може да имате право на безплатна замяна.

Снимки: Samsung