Зомбита, луди злодеи, митични създания и прокълнати г(р)адове... толкова много изпитания за всички любители на видеоигрите. И то приятни изпитания, трябва да отбележим!

Да, 2015 година ни предложи финала на три поредици, придобили епичен статус сред геймърите, десетото издание на Mortal Kombat, играта, която преди повече от 15 години гладно гълташе парите ни, останали от закуската в голямото междучасие, и поглед към зомби апокалипсиса и колко точно важен е паркурът, за да оцелеем след завръщането на мъртвите (и други техни производни). Много ни беше трудно да номинираме само шест игри в HiEnd ECA 2015-2016 (наградите на издателство HiEnd за най-добро развлекателно съдържание на годината), но след сериозен спор успяхме. Сега имаме нужда от вашата помощ – коя е играта на годината? Един от вас, гласувалите, ще грабне награда, за която може всеки да му завиди (особено ако е почитател на филмите и конзолните игри) – 4K UHD умен телевизор Philips 55PUS7600. Само ще споменем, че EISA, Европейската медийна асоциация, от която е и HiComm, го определи като най-добър телевизор на 2015-2016 година на Европа в категория Best Buy TV.

И така, коя е играта на годината? Mortal Kombat X или Witcher 3? Това в момента са заглавията, които се очертават като първенци (с общи почти 50% от гласовете на публиката), но винаги може да настъпи промяна.

 

Дали тези свестни момчета ще могат да се преборят за първото място в HiEnd ECA 2015-2016?

 

Още един въпрос – колко добра всъщност е Mortal Kombat X? Много! Заглавието го показа и в продажбите, достигайки до титлата „Най-продавана игра за първото полугодие на годината“. Десетият Mortal Kombat успя да впечатли милиони фенове с графика, завладяващи звуци, нечувани по-рано в биткаджийска игра, по-реалистични довършителни движения от всякога и завръщането на финишъра brutality от носталгичните времена на UMK3. Към рецептата за успеха можем да добавим чудесния микс от класически бойци и чисто нови герои, отношенията между които са по-заплетени и безскрупулни дори от тези в сагата „Игра на тронове“.

Е, Witcher 3 е дори по-епично заглавие, но дали е по-добро? Решавате вие. Третото издание на поредицата, базирана на книгите на полския писател Анджей Сапковски, се очертава като епилог за приключенията на Гералт от Ривия, знаменития Вещер. Той не е Герой, поне не и в истинския смисъл на думата, но е този, от когото имаме нужда...

 

Не и ако зависи от Гералт...

 

При последната ни среща оставихме Гералт в свят, разкъсван от политически борби за надмощие. Тези, които използваха услугите на Вещера, вече са само минало, а измореният герой ще последва една последна, лична мисия. Нищо никога не е толкова лесно, тъй като походът е предприет в тъмни времена – мистериозната и неестествена армия, известна като Wild Hunt, напада Северните кралства. По всичко личи, че именно Вещерът е този, който може да ги спре…

The Witcher 3, дело на CD Project, е достатъчно благосклонна както за опитните в серията играчи, така и за по-новите, готови да се превъплътят за първи път в образа на Гералт. Това, комбинирано с огромния, красив и жив свят на играта, по-плавната бойна система и почти 200 часа игрово време, заслужиха на Wild Hunt високите оценки на професионалисти и играчи.

Сред номинираните игри са още Daying Light, Bloodborne, Batman: Arkham Knight и Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. В HiEnd ECA ще гласувате още за най-добрите филми, сериали, музикални албуми, сингли и приложения на годината. Малко са категориите, в които има изявени лидери, така че вашият глас може да наклони везните. А ето я и наградата в цялата й прелест:

 

Ето как един от гласувалите в HiEnd ECA ще гледа телевизия!


Красив телевизор, който ще създаде среда, която просто ще ви погълне. Тук можете да прочетете подробното ни ревю, но е задължително да знаете, че е оборудван с 3-странната технология Ambilight, която прави екрана да изглежда дори още по-голям, а той е цели 55 инча! Сред останалите отличителни черти на 55PUS7600 е наситеният черен цвят, висок контраст и тънък дизайн.

Елате на HiEnd ECA 2015-2016, дайте своя глас и сте част от томболата. Ако искате да повишите шанса си в нея, поканете и своите приятели – за всеки трима от тях, гласували в HiEnd ECA, получавате още един запис в томболата. Това е, очакваме ви!