Днес, когато дори при топ смартфоните качеството на изработка бавно и полека става все по-посредствено, с новия си One флагман HTC залагат на изцяло метален корпус, придаващ на модела приятно усещане за стабилност и здравина. В комбинация с меко казано, впечатляващ набор от технологични характеристики, HTC One определено се откроява на фона на конкуренцията и е сериозна заявка за триумфалното завръщане на тайванската компания в мобилния сегмент.

Технология

Собствена идентичност – това е основната отличителна черта на HTC One както по отношение на хардуерните му спецификации, така и от гледна точка на функционалност и приложения. Благодарение на светкавично бързия си четириядрен процесор Snapdragon 600 с тактова честота 1.7 GHz, 2 GB оперативна и 32/64 GB вградена памет моделът се нарежда сред най-мощните съвременни смартфони. Иначе казано, HTC One е светкавично бърз, без значение дали го използвате за възпроизвеждане на Full HD видео, играете 3D игри с реалистична визия, или сърфирате в интернет.

Освен това One е един от първите модели в този клас, екипирани с 4.7-инчов Full HD дисплей с пикселна плътност от 468 ppi (по-висока от тази на Nexus 4 и iPhone 5 например). Това означава изключително ниво на детайла и ярки, резки изображения. Цифрови фотографии, видео с висока резолюция, игри – всички те изглеждат страхотно дори под пряка слънчева светлина.
Особено интересна от технологична гледна точка е вградената тилова камера на модела. Нейната резолюция е едва 4 мегапиксела, което на пръв поглед може да ви се стори странно, предвид непрекъснато растящия брой на пикселите в цифровите сензори, вграждани в смартфоните от ново поколение.

HTC са подходили нестандартно в това отношение и според тях терминът „мегапиксели”, с който обозначават разделителната способност на камерата в One, не е съвсем точен. Те говорят за "ултрапиксели". Иначе казано – по-малко на брой, но с по-големи размери от обичайното. В резултат качеството на изображенията, макар и с по-скромна резолюция, е изключително, а що се отнася до представянето на камерата в условия на ниска осветеност, само може би безспорният шампион в това отношение – iPhone 5 – може да се опре на HTC One.

Софтуер и приложения

Освен чисто технологичните предимства камерата на HTC One може да се похвали и с някои доста интересни, уникални функции на софтуерно ниво. Моделът идва с предварително инсталирана версия на фирменото приложение HTC Zoe. То ще ви позволи не просто да снимате класически статични изображения, а да записвате специални миниклипове.

 

Zoe активира камерата на телефона още преди да сте натиснали затвора, и така вместо една на финала получавате общо серия от 20 снимки, които след това софтуерът на One комбинира в миниатюрен HD клип (в MP4 формат), улавящ по максимално добър начин "духа" на събитието, което снимате. После лесно и бързо можете да го споделите онлайн – например да го публикувате във Facebook.

Светкавично бърз четириядрен процесор. Огромен 4.7-инчов Full HD дисплей. Вградена камера с уникални технически и функционални характеристики. Накратко – новият смартфон флагман HTC One.

Интересна идея е и приложението BlinkFeed. То може да бъде настроено да синдикира новини от широк спектър онлайн източници и да ги организира тематично в различни категории – Технологии, Развлечения, Информационни емисии и други. С негова помощ също така можете да следите активността на вашите приятели и контакти в популярни социалните мрежи, като Twitter, Facebook, LinkedIn. Всичко това BlinkFeed визуализира под формата на групи красиво оформени тайлове с различен размер.
HTC One може да се похвали още и с уникална аудиосистема, разработена в партньорство с Beats Audio. Според HTC технологията BoomSound осигурява най-качествения звук, който смартфон може да възпроизведе с два високоговорителя под и над дисплея.

Тагове: