В мрежата изтече информация за нова Android-базирана портативна конзола, зад която застава не кой да е, а Lenovo. Legion Play ще бъде отговорът на компанията към конкурентните предложения на Nintendo Switch и предстоящата Steam Deck на Valve. Според информация, разкрита от сайта Liliputting, Lenovo Legion Play е трябвало да дебютира на MWC 2021, но по неизвестни за нас причини това не се е случило.

Според описанието си Lenovo Legion Play е Android геймърска конзола с облачен геймплей, проектирана за ААА игри, които да се стриймват от компютъра на играча. Като Android конзола Lenovo Legion Play ще поддържа и стандартни игри от мобилната платформа на Google. Конзолата ще има 7-инчов 1080р дисплей във формат 16:9 и HDR10 поддържка. Характеристиките се допълват от двойка говорители, 7000 mAh батерия и вградени контролери.

Изглежда, че Lenovo Legion Play ще работи с модифицирана версия на Android и от един от изтеклите скрийншотове личи, че тя поддържа стрийминг платформата GeForce Now на Nvidia. Тепърва предстои да видим кои други стрийминг услуги ще се поддържат на устройството, както и какъв ще бъде останалият хардуер, задвижващ Lenovo Legion Play.  

Снимка: Lenovo

Виж още: Lenovo се потопи в света на Windows 11 с новите си Yoga лаптопи