На Tech World 2021 Lenovo представи нови премиум лаптопи. Брандът анонсира най-лекия 14-инчов OLED лаптоп в света Lenovo Yoga Slim 7 Carbon и новия 16-инчов ултратънък Lenovo Yoga Slim 7 Pro - сред първите лаптопи, предлагащи операционна система Windows 11. Лъскавият IdeaPad Duet 5 Chromebook 2 в 1 разполага с Chrome OS на Google.

 

Yoga Slim 7 Carbon - лек, тънък и силен

Издръжливият и лек лаптоп Yoga Slim 7 Carbon е с отличен OLED дисплей. С до 8-ядрените мобилни процесори от серията AMD Ryzen 7 5800U с AMD Radeon Graphics, лаптопът е снабден и с опционална NVIDIA GeForce MX450 графика за създаване на висококачествено съдържание. Допълнен с RAM с до 16 GB LPDDR4x памет и батерия от 61 WHrs.

Лаптопът се захранва от Windows 11. Наред с интегрираните функции на Microsoft Teams, Yoga Slim 7 Carbon предлага и вградена Alexa с Alexa Show Mode и Wi-Fi 6. А чрез Lenovo Smart Assist разполагате с функционалности като автоматично заключване на екрана и събуждане, когато се отдалечите от компютъра си и се върнете, благодарение на инфрачервената (IR) камера и специалния сензор.

 

Yoga Slim 7 Pro - Изключителна продуктивност

Yoga Slim 7 Pro с Windows 11 притежава 16-инчов QHD In-Plane Switch (IPS) сензорен екран (16:10), до 500 нита максимална яркост и честота на опресняване до 120 Hz. Захранван с мобилен процесор до AMD Ryzen 7 5800H и до NVIDIA GeForce RTX 3050 GPU, лаптопът предоставя ускоряване на графичната производителност за изключително забавление.

Тъчпадът е с 11% по-голям от предишното поколение. Сертифициран е по TÜV Eye Comfort и Dolby Vision. Аудиото е оптимизирано с Dolby Atmos и има интелигентен микрофон за премахване на шума.

 

IdeaPad Duet 5 Chromebook - Бъдете креативни

Новият Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook 2 в 1 работи в екосистемата на Chrome OS и притежава достъп до игрите в Google Play и богата библиотека от развлекателни приложения като Spotify и YouTube. Със своя олекотен панел от Samsung Display 13.3-инчовият OLED дисплей на IdeaPad Duet 5 Chromebook може да постигне максимално реалистичен цвят чрез 100% DCI-P3 цветова гама. Усилената му яркост и по-високото съотношение на контраст в сравнение с LCD екрана са отличен плюс. IdeaPad Duet 5 Chromebook се зарежда бързо и осигурява живот на батерията до 15 часа.

 

На Tech World 2021 Lenovo обяви и най-новите попълнения в своето широко портфолио от монитори, включително изцяло новия професионален дисплей ThinkVision P27u-20 и два нови монитора за игри - Lenovo G27e-20 и Lenovo G24e-20.

Новият премиум монитор ThinkVision P27u-20 предлага широка цветова гама (99.1% DCI-P3, 99.5% Adobe RGB) с фабрично калибрирана точност на цветовете. Към многото функционалности се добавя и удобството на докинг дисплея Intel Thunderbolt 4. Съвместимият с Energy Star 8.0 ThinkVision P27u-20 осигурява детайлна яснота и 27-инчов IPS екран с ултрависока разделителна способност (3840x2160) и поддръжка на VESA DisplayHDR.

Новите монитори Lenovo G27e-20 и Lenovo G24e-20 са част от актуалната линия потребителски монитори за игри от серия G. С технологията AMD FreeSync Premium се радвате на плавно изживяване без накъсвания. Двата дисплея са в състояние да постигнат 1 ms време за реакция на движещата се картина.  

 

Lenovo представя и новите първокласни таблети от серия P - Lenovo Tab P12 Pro, както и първия си Android таблет със специална 5G свързаност - Lenovo Tab P11 5G.

Lenovo Tab P12 Pro

Иновативният Lenovo Tab P12 Pro е пълен с привлекателни функции, като AMOLED дисплей, потапящ звук, дълготрайна батерия и изцяло нова цифрова писалка с магнитна приставка за безжично зареждане. Това свръхлеко устройство тежи около 1 кг.

 

Lenovo Tab P11 5G

Първият потребителски таблет с Android на Lenovo е с 5G. Lenovo Tab P11 5G е проектиран да бъде свръхпреносим и удобен. 5G технологията му е идеална за хибридна работа и учене дори от колата, благодарение на nano SIM картата на Lenovo. Тя позволява видеочатове в реално време с интелигентни екстри като отключване чрез сензор за предната камера и размазване на фона, за да поддържате заобикалящата ви среда лична.

 

Снимки: Lenovo

Вижте още: Геймърският Lenovo Legion 3 Pro ще е сред първите с новия Snapdragon 898

Тагове: