Познайте кой е най-добрият вариант за по-леко прекарване на пандемията у дома? Да, това не е гледането на депресиращите новини по телевизията, а релаксът с някой любим филм или сериал. И за да е още по-приятно, трябва да разполагате с подходящия телевизор + система за домашно кино или стрийминг платформа. На пазара има наистина най-различни предложения – от модели за „без пари“ до хипер уникални и хипер скъпи фантастични телевизори. На фантастични цени. Затова ви препоръчваме да обърнете внимание на Philips PUS9435. Защото това е компания, която не прави компромиси с картината и звука и посреща максималните изисквания за класа на всеки един модел.

 

КАРТИНА НА СТЕНАТА


 

Именно такова е усещането, когато се вгледате в изображението на 65-инчовия телевизор Philips PUS9435 – за произведение на изкуството. Не само заради елегантния дизайн, в който страничните рамки почти не съществуват, но най-вече заради самия образ, създаден благодарение на използването на ултрамодерен панел и топ технологии от пазара. За какво става въпрос?

Новата серия 9000 на Philips, в която попада и настоящият модел, използва най-новите LED технологии, предлагайки жива HDR картина, вдъхваща живот на това, което гледате. Изображението за пореден път е с подобрено качество спрямо предишното поколение и има ясни, богати цветове, абсолютна гладкост на движенията по време дори на най-бързите сцени. Резолюцията на телевизора при този комфортен размер няма как да е по-малка от 4K UHD, което ще усетите и при гледане на филмите, и при игра на новите игрови конзоли в най-високо качество. За да може цялата тази феерия от цветове и реализъм да изглежда по толкова впечатляващ начин, има един виновник – новото поколение фирмени видеопроцесори Philips P5. Разликата в качеството на образа спрямо по-старите модели и версии на този процесор е видима, особено ако се вгледате по-внимателно в дребните детайли – оттенъците на кожата, всяко едно косъмче, сенки, – всичко се вижда по-детайлно и няма нищо, което да остане скрито за очите ви. Контрастът му също е забележителен, като, за да го усетите най-добре, просто си пуснете някоя от по-новите серии на Star Wars, чието действие се развива в тъмните дебри на Космоса.

 

 

ПО-ДОБЪР ЗВУК?

 

 

Ако гледаме образ с високо качество, задължително трябва и да слушаме звук със съответното максимално добро качество. Впечатляваща особеност на моделите от този клас е това, че ползват аудиосистема, създадена от култовата компания Bowers & Wilkins. Тя е доказана на фронта на Hi-Fi техниката, като винаги е била на топ позиции със своите продукти. В случая с PUS9435 вградените говорители са разработени от инженерите на Bowers & Wilkins с една единствена цел – реализъм и звук, който не отстъпва на скъпите системи за домашно кино. Те имат допълнителни тела, насочени леко нагоре, като по този начин покриват със звуци и техните отражения цялото пространство над вас, създавайки истинска панорама от саунд в стаята, следвайки напълно каноните, заложени от пространствената и най-модерна Dolby Atmos технология. Използват акустично прозрачен вълнообразен плат за конусите, изработен от компанията Kvadrat. За да чувствате всеки един нюанс от диалозите, налице е и централен високоговорител.

 

 

ПРОСТО ИНТЕЛИГЕНТЕН

 

 

Съвременните телевизори не са просто устройства за възпроизвеждане на образ. Те могат повече – много повече! В случая с PUS9435 може да кажем, че пред нас е едно истински интелигентно устройство, разполагащо с Android операционна система от последно поколение. Това ще ви даде избор на разнообразно съдържание – от клиповете в YouTube до платформата за гледане на филми от Netflix. Всичко е достъпно за персонализиране, така че първоначалният екран да бъде създаден по ваш вкус. Освен това може да управлявате функциите на телевизора само с гласа си, както и съвместимите с Google Assistant устройства.

Например да приглушите светлината или да настроите термостата на климатика за филмовата вечер. Може тотално да елиминирате дистанционното управление, използвайки гласа си (поддържа се и Amazon Alexa). От друга страна, ако имате безжични високоговорители или други съвместими озвучителни системи в останалите си стаи, може да ги свържете директно с телевизора чрез функцията DTS Play-Fi.

 

 

ВГЛЪБЯВАНЕ В МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ

 

 

Както може да се очаква, в такъв топ модел е налична и топ технологията Ambilight, която разчита на интелигенти светлинни диоди, разположени около ъглите на телевизора, които разпръскват цветните тонове на случващото се на екрана отзад върху стената, при това в реално време. Резултатът е истинско светлинно шоу, феерия, допринасяща за още по-емоционалното и дълбоко възприятие на съдържанието, което гледате в момента.

 

 

ПО-МАЛКИЯТ БРАТ – 43PUS9235

 

 

Ако трябва да сме честни, не всеки има нужда, а и място, за да разположи огромен 65-инчов телевизор в хола си. Ако не ви трябва наистина голям телевизор, то задължително хвърлете един приятелски поглед към 43-инчовия телевизор PUS9235, който се явява може би единственият хай енд модел с такъв размер на екрана. По функциите си и по своите възможности е почти сходен с 65-инчовия си „батко“. Налице в него е не само озвучителната система от Bowers & Wilkins, но и страхотната Ambilight технология. Видеопроцесорът е от същото пето поколение на Philips, а резолюцията е масовата днес 4K Ultra HD. Какво повече може да иска човек от един телевизор?

Снимки: Philips

Виж още: Philips представи новата си гама телевизори и слушалки за 2021