За никого не е тайна, че външните харддискове стават все по-предпочитани за съхранение и пренос на данни. Благодарение на това се появиха много положителни неща – цените на външните дискове паднаха драстично и вече има огромно разнообразие на модели. Но това доведе и до масова поява на семпли кутии с по един харддиск в тях, една от друга по-грозни, но за сметка на това евтини и неособено надеждни.

Разбира се, има и изключения, които комбинират в едно готин дизайн, сигурност, достатъчно голям капацитет и най-важното – идват на напълно приемлива цена. Точно едно такова ще ви представим тук.

Това, което ви предлага Adata, e да сложите в джоба си буквално целия си компютър. Това ще стане с помощта на Adata HD770G – 2.5-инчов външен диск със специална заздравена конструкция и красиво RGB осветление. Всъщност това е именно първият външен диск с RGB подсветка.

Той съчетава най-добрите качества на една от най-популярните в световен мащаб марки за периферия Adata. Дискът идва в стилна кутия с характерните за компанията цветове и оформление, на която отчетливо са показани достойнствата на външния HDD – водоустойчивост по стандарта IP68, защитена и здрава конструкция и специален акцент върху черешката на тортата: светлинните RGB ефекти.

Не само ефектно, но и ефективно

Информацията, съхранена и на най-атрактивния диск, всъщност е толкова сигурна, колкото е неговата здравина. Аdata HD770G е устройство, проектирано специално да издържа на всевъзможни въздействия, като вода, падания, удари, вибрации и прах. Това го отличава от масата външни дискове на пазара и е възможно благодарение на трислойната му конструкция – състои се от силиконов корпус, който поглъща ударите, здрав буфер и възглавничка, които работят заедно и предпазват диска и данните, съхранявани в него, от преки поражения при изпускане или удар.

Според спецификацията на производителя HD770G ще издържи на падане от височина 1.22 метра. Това не е изненадващо, като се има предвид, че устройството отговаря на военния стандарт MIL-STD-810G 516.6. HD770G не само покрива, но и надскача изискванията на IP68, като може да издържи на потапяне във вода до 120 минути на дълбочина до 2 метра.

Действително Adata HD770G е невероятно удобен за хората, които пътуват много. С лекота може да го приберете в раница, джоб или чантичка. Той е задължителна придобивка, ако цените пространството и държите винаги да имате подръка всичката си информация. А тя е обект и на AES 256-битово криптиране на данните за още по-висока степен на софтуерна защита.

HD770G може да се свърже с най-новите игрови конзоли и да се използва като резервна сторидж опция за игри, които в момента не се играят. При по-старите платформи от миналата генерация HD770G може да помогне за подобряване на производителността при зареждане на играта за по-безпроблемно изживяване.

Освен че е изключително сигурно, устройството е и красиво. Спортната визия на HD770G и включените RGB подсветки в двата края, както и специалният “перфориран” дизайн с пулсиращи светлини в средата придават уникално излъчване на външния харддиск и го отличават от всички останали продукти на пазара.

Всичко това, заедно с отличния дизайн, предназначен да гарантира целостта на системата ви, правят Adata HD770G отличен избор за външен харддиск.

Снимка: Adata 

Виж още: Полша направи Minecraft сървър за учениците у дома