Знаете ли, че под зоркото око на микроскопа любимите ви храни изглеждат фантастично? Те са като пейзажи от Страната на чудесата, като плодовете на въображението на Чеширския котарак или Гъсеницата. Именно в този изумителен свят на лакомствата от невъзможно близко разстояние се е потопила Карен Алперт. Нейният фотоапарат е уловил магията на шоколадовия кейк и бисквитките орео, мистериозните извивки на стафидите и брюкселското зеле, нежното „оперение” на опашката на скаридата, изкусителния овал на захарните пръчици, фината мрежичка на плода на пасифлората... Подбрали сме 15 от изумителните творби на Алперт, които са направени при микроскопско приближение от 15Х до 850Х. Ще добавим само, че цветовете, които виждате, са дело на артиста.

Тагове: