Healthcare NexT, една от инициативите на Microsoft, вече е свързана с разширяване на използването на изкуствен интелект и машинно обучение към изследване на онкологични заболявания и тяхното лечение. Компанията смята, че към раковите клетки може да се подходи като към вирус или бъг в компютърна система. Комбинирайки здравни проучвания, изкуствен интелект и експертиза от партньори в здравната индустрия, Microsoft се надява да вгради в лечението на рак иновативни технологии и да го пребори веднъж завинаги.

Питър Лий, вице президент на Healthcare NexT, казва, че предизвикателството е голямо, но технологии като облака, ИИ и инструменти за оптимизация на бизнеса ще бъдат централни за трансформиране на подхода към ракови заболявания. Разгръщането на инициативата към медицината ще даде друг тип отношение към една от най-страшните болести и ще се опита да я репрограмира или изтрие така, както би репрограмирала бъг в системата на компютър.

Машинното обучение ще подпомогне засичането на туморни образувания, така че бързо да се взема решение за начин на лечение. Microsoft ще се опита буквално да хакне биологията и да я репрограмират, а това е истински амбициозна задача, която оттук нататък може да има все повече приложения.

Тагове: