Lytro представи първата потребителски достъпна светлинно-полева камера преди доста време. Тя позволява на потребителите да префокусират снимките си след като са ги направили, при това неограничен брой пъти. За съжаление продуктът не успя да се превърне в масов успех, тъй като цената му е сравнително висока, а качеството на снимките не е особено задоволително. Главният изпълнителен директор на Lytro не веднъж е споменавал, че първото поколение е по-скоро експеримент и най-доброто предстои.

Наскоро Джейсън Росентал сподели пред SFGate, че Lytro е готова да представи повече от една иновация през 2014 г. Той отказва да коментира особеностите на продуктите, но споменава, че Lytro се надява да създаде цяла екосистема от светлинно-полеви камери и фотоапарати, които да се използват както от потребители, така и от професионалисти.
Разбира се, за да се превърне в успех Lytro, камерата трябва да бъде внедрена в смартфони, таблети и други масови устройства. Не е изключено да видим и първия светлинно-полеви огледално-рефлексен фотоапарат.