Колко пъти се храните дневно? Един път? Два пъти? Три пъти? Вероятно отговорът варира според натовареността на ежедневието ви и дали се храните „балансирано”, както казват диетолозите. Едва ли обаче можете да го докарате до 8 пъти, дори и с вафличките и фъстъчките. Само че точно толкова пъти дневно трябва да похапвате плодове и зеленчуци за здраво сърце. Това показват данните от 8-годишно изследване, проведено в 8 европейски страни с 300 000 участници. Ако успявате да намерите време да схрускате поне една ябълка или морков на всяко хранене и по няколко пъти между хапванията, ще понижите риска от сърдечно-съдови заболявания с 22% спрямо хората, които приемат плодове и зеленчуци по-рядко от три пъти дневно. Подобен хранителен режим понижава опасността и развитието на различни видове рак.

 

Тагове: