Нещо странно става на Слънцето. Или в него. Само преди месец астрономите съобщиха, че са наблюдавали как две комети се взривяват в повърхността на нашата звезда. Сега се появиха снимки на други, странни обекти, които определено не са комети, но влизат и, което е още по-необичайното, излизат от нашето Слънце! Или поне такива слухове се носят из Интернет пространството.

Обектите обаче могат да бъдат видени на снимки, които не са аматьорски или с неясен произход, за да бъдат заподозрени в монтаж. Фотографиите са на самата NASA и са направени с помощта на космическите обсерватории SOHO и STEREO. На тях се виждат обекти, които би трябвало да са направо огромни, ако ги сравняваме с мащабите на Слънцето. Някои от тях са с неправилна форма, сякаш не става дума за тела с естествен произход, а за изкуствено създадени съоръжения.

Вече има най-различни теории за това како точно представляват точките върху снимките на NASA. Най-масовата е за НЛО-та на извънземни. Скептиците обаче веднага оборват това твърдение, пояснявайки, че става дума за дефекти на фотографиите. Да припомним - точно такова обяснение беше дадено за други странни "обекти", които уж приближаваха Земята и за които имаше подобна теория преди време.

За сегашните явления от NASA мълчат и не излизат с никакво официално твърдение. От агенцията обаче предприеха друго действие, което само засили подозренията, че става дума за някакво странно събитие. Снимките, на които се виждаха точките, бяха детайлно "редактирани". Те могат да бъдат открити и сега на сайта на NASA, но обектите върху тях са просто изтрити.

Дали това е поредната пресилена история за извънземни, или действително нещо интересно се случва около Слънцето? Възможно е никога да не разберем....

 

Ето и един разследващ филм за Слънцето и странните неща около него.

 

 

 

Тагове: