Стабилната версия на новата операционна система на Apple OS X Yosemite пристига много скоро, ако съдим по факта, че Developer Preview-то достигна Golden Master статус, наред с четвъртата публична бета актуализация.

За сравнение миналата година Apple пусна своята Golden Master версия на Maverick, около три седмици, преди да пуснe финалната актуализация в Mac App Store за всички. А от това можем да направим извод, че Yosemite ще бъде налична за изтегляне до края на октомври.

Все пак Apple ще пусне Yosemite на специално събитие този месец, на което ще представи и нови устройства, като iPad Air 2, нов MacBook Air, Retina iMac и Mac Mini.

Източници на TechCrunch сочат, че събитието вероятно ще се проведе през първите две седмици на октомври – на 14-ти, или в края на 28-ми. Разбира се, не са изключени и изненади.

Golden Master версията в общи линии е същата (или много близо) до окончателната, която Apple ще направи достъпна за всички потребители. Миналата година, ревизираната версия на OS X Maverick беше въведена само два дни преди старта, който се проведе на 22 октомври, на специално събитие, на което Apple представи iPAD Air, както и iPAD Mini с Retina екран. Актуализацията на тези две устройства е част от продуктовото опресняване, което Apple прави всяка година през октомври.

Що се отнася до Yosemite - софтуерът е най-голямата визуална промяна, която Apple е въвеждала в настолната си ОС от години насам. Може да се запознаете в подробности с нея от тук. 

Тагове: