Браузърите се развиха доста през годините. Ако преди ни се налагаше да инсталираме тежки програми на нашите компютри, за да свършим някаква работа, то днес софтуерните приставки в новото поколение браузъри като Chrome на Google, са достатъчно мощни, за да ни позволят да направим почти всичко. От обработка на текст, снимки и дори видео. Например можете да използвате Google Drive, за да преглеждате файлове директно в Gmail, да създавате и споделяте Google документи, презентации и таблици, а дори и да редактирате други типове файлове като документи от Microsoft Office, без да инсталирате нищо на вашия твърд диск.

Но тук е уловката: когато става въпрос за браузъри и инсталирани приложения, които работят добре заедно, те не са точно на една и съща страница. За да се промени това, Google пусна ново разширение за Chrome, което ви позволява да отваряте файлове от Drive директно в съвместимо приложение, инсталирано на вашия компютър. Това включва приложения за обработка на снимки и видео, счетоводни и данъчни програми или 3D анимация и инструменти за проектиране. Така че, без значение какво сте запазили в Drive, сега ще имате по-лесен достъп и възможност за управление на файловете ви.

 

s

 

За да се възползвате от новостите, които предлага Google, вие може да инсталирате последната версия на Drive приложението за Mac или PC (версия 1.18) и да синхронизирате вашите файлове. След това посетете Google Drive в Chrome браузъра и накрая, щракнете с десния бутон върху файла и изберете "Отваряне с", за да видите списъка на съвместими приложения на вашия компютър, с който може да го отворите. Например можете да изберете да отворите PDF файл с Adobe Reader или .psd с Photoshop. Направените промени ще се съхранят в Drive и ще се синхронизират между всички ваши устройства.

 

Тагове: