Преди две години Google придобити софтуерния офис пакет Quickoffice, който в крайна сметка предоставяше на своите клиенти безплатни бизнес приложения за обработка на текст. В края на миналата лято, Google достави Quickoffice до iOS и Android потребителите по целия свят и то напълно безплатно. Но преди два дни научиха, че компанията ще интегрира услугите на офис пакета директно в Google Docs, за да стимулира използването на Docs, Sheets и Slides.

Сега ставаме свидетели на доста значителна актуализация на Google Docs и Google Sheets. Софтуера за текстова обработка (Docs) и този за създаване на таблици (Sheets) получават леко обновен UI (User interface), но основното в тези актуализации е, че Docs получава вградена поддръжка за Microsoft Word DOCX файлове, а Sheets на MS Excel файлове.

Също така и двете версии са вече съвместими с Android L (за тези от вас, работещи с предварителната версия на Android 5.0 Lollipop). Google Docs има подобрена проверка на правописа с речникова поддръжка и най-важното, възможност да отваряте файлове от паметта на устройството. Ще забележите и промени в селекцията на профили, променено поведение на лентата с инструменти и постоянно плаващ нов бутон за създаване на документи и таблици.

Може да инсталирате актуализациите на Docs и Sheets ръчно от APK файловете отдолу, ако не ви се чака да ги получите автоматично.

 

Google Docs Apk

Google Sheets Apk

Тагове: