Google направи по-лесно проучването на Maps, вграждайки 360-градусови снимки в новата версия на Street View приложението. Street View всъщност е актуализирана версия на Photo Sphere Camera и съчетава същия набор от функции. Това включва възможността за създаване на панорамни "фото сфери", които можете да споделите обратно в Google Maps и подобрено търсене на сферични снимки.

Google представи Photo Sphere преди около две години, за да позволи на потребителите да правят панорамни снимки, но в крайна сметка вече имаше редица приложения от трети страни, които предоставяха същата функционалност. Дори самата iOS включва панорамна функция. Приложението в момента е класирано под №363 във Фото&Видео категорията на App Store. За сравнение Google Maps е под №8 за най-сваляно iOS приложение на всички времена. Ето защо Google вгражда популярните функции от Street View в Maps.

С новото Street View приложение потребителите могат да правят собствени панорамни снимки и да ги споделяте обратно в Google или с онлайн общностите. Те могат също така да проучват фото сфери на други потребители, отделно от Street View колекциите на Google.

Актуализираният Street View вече работи и с новите сферични фотоапарати Ricoh Theta S и NCTech iris360, отбелязват от Google.

Проверете дали сте получили последната версия (2.0) на Street View приложението в Google Play и iTunes.

 

Прочетете още: Google Nexus 6 вече струва 349 щатски долара в Amazon.com