Потребител откри много странен бъг в Skype. Той се изразява в кратко съобщение, което, ако е получено, блокира програмата. Още по-странно е, че съобщението е просто http://: Ако някой ви изпрати тези няколко символа на Windows, Android или iOS, програмата ще спре да работи. От The Verge допълват, че това не важи за версиите за Mac и оптимизирания за сензорни екрани Skype за Windows 8.1. Новината беше разпространена от VentureBeat, които са получили коментар от говорител на компанията: „Проблемът вече ни е известен и работим за отстраняването му.“

 

Снимка: VentureBeat

 

Най-притеснителното е, че след като програмата блокира, може да не успеете да влезете повече в нея с това потребителско име. Това не се оправя и след изтриване на историята за обменени съобщения. Причината е, че Skype отново сваля данните от сървърите си, а когато засече злополучните знаци, блокира. В момента единственото решение, ако сте изпаднали в тази незавидна ситуация, е да помолите този, който ви е пратил съобщението, да го изтрие, а след това да свалите по-стара версия на Skype.

Новината е с информационна цел, не препоръчваме да правите експерименти, тъй като проблемът може да донесе доста главоболия на отсрещната страна.

Обновена:
От Skype пуснаха нови версии на програмата, които би трябвало да се справят с неприятния бъг. Можете да ги изтеглите от официалната страница на Skype.

Microsoft обясни какво ще загубите с Windows 10

Тагове: