Viber Inc., която беше купена от японския гигант в електронната търговия Rakuten за 900 милиона щатски долара, вече ще ви даде възможност да провеждате не само гласови разговори, но и видеоразговори от Android и iOS приложенията.

Видео услугата се предлага от известно време за настолната версия на приложението, но главният изпълнителен директор на Viber Талмон Марко разказва пред The Next Web, че сега те са готови с мобилната функция, след две години на усилена работа и тестване. Марко казва, че услугата е достатъчно силна, за да поддържа видеоразговорите дори и с най-основните мрежови връзки, но все пак по-слабият сигнал няма да поддържа HD качество на картината.

Viber 5.0 за Android и iOS получи и още една нова функционалност - QR кодове за обмяна на данни между потребителите - така че, когато се запознаете с някой и поискате да споделите подробности, просто ще трябва да се сканира един QR код.

Марко казва, че компанията се подготвя още три "големи" анонса преди края на годината. Единият ще бъде свързан с игрите, казва той, а вторият подозираме, че може да бъде свързан с електронната търговия. Rakuten смятат, че могат да "променят изцяло" своя бизнес.

"Нашата мисия не е свършила", казва Марко. "Сега, когато можете да осъществявате видеоразговори от телефона си, както и от вашето PC и Mac, вие винаги може да говорите по начина, който е най-удобен за вас, където и да се намирате. "

 

Виж още: Viber ще се възползва максимално от ресурсите и услугите на Rakuten