Руснаците бяха главният съперник на NASA по време на космическата надпревара, така че е иронично, че американците са взели един млад руснак на име #Макс Лаптеф за ребрандиране на логото на Националната въздухоплавателна и космическа администрация (НАСА).

Сегашното лого на NASA се разпознава лесно, но то е трудно да се направи и да се изработи. Белите звезди на синьо поле са предназначени да образуват съзвездие, но в крайна сметка изглеждат като каша от разместени шевове, когато са бродирани като значки върху костюмите. Червеното обърнато V е препратка към свръхзвуковите крила, които са били на върха на иновациите, когато логото е било създадено през 1959 година.

Лаптеф търси вдъхновение в по-прости неща. "Идеята ми дойде на ум веднага, когато гледах в нощното небе към луната и видях потенциално красиво кръгло лого", казва той. "Нашата вселена се състои от атоми, всички планети са кръгли, пространството е безкрайно и няма начало и край като кръга, космическите кораби и сателити непрекъснато летят на орбита и така нататък..."

 

с

Текущото лого на НАСА, наречено "кюфте" и "червей", което е заземено през 1992 година.

Снимка: NASA

 

Тази кръгова тематика е въплътена като дъга, която пресича буквите в основата им, което предполага, кривината на планетите. За да няма проблеми с марки, които споделят подобен дизайн, Лаптеф поставя солиден кръг до надписа NASA. Тази комбинация трябва да навява мисли за безкрайния Космос, които се проучва от хората.

Лаптеф е създал серия от изображения с новото лого, което се използва на мисии до Марс, на съоръжения, сгради, скафандри, самолети, сoвалки и др. Вижте ги в нашата галерия с изображения!

Новият му слоган е "за благото на всички", защото той ще ни накара да чувстваме NASA по-малко като реликва от студената война, която ще бъде заменена от Virgin Galactic и Blue Origin, а по-скоро като една организация, която може да отиде смело там, където никой не е стъпвал.

 

Виж още: NASA показа тестове на нова спирачна система, приличаща на летяща чиния

Тагове: