В пренаселените градове все повече хората прекарват голяма част от сутрините и вечерите си заседнали в трафика. Многото часове, в които буквално стоим в превозните си средства, са вдъхновили NEVS (National Electric Vehicle Sweden) за концептуалния им автомобил InMotion.

Отвън той изглежда като изскочил от футуристичен филм, а отвътре е повече като стая, в която можете да се настаните удобно, докато пътувате. NEVS казаха на презентацията си на CES Азия, че возилото е предвидено за „споделено пътуване“ и е напълно автономно, а вътрешността може да се видоизменя и персонализира според нуждите.

InMotion изследва как едно превозно средство може да се променя и адаптира към градската среда и към футуристичните новости, на които ставаме свидетели всеки ден. Идеята е чрез концепти като този пътуването в градски условия да стане едновременно приятно и продуктивно, сякаш не сте стояли в трафик, а сте си били у дома. InMotion ще може да взима пътници на път от точка А до точка Б, ще отваря широката си врата към „стаята“ навътре, където интериорът може да се променя според специфичните нужди – в случай че човек иска да се усамоти или да комуникира с хора, има настройки за това.

В Private режим седалката може да се обърне към стената и да ви скрие от останалите – разполагате, разбира се, с екран и слушалки за пълен ескейпизъм. Social режимът е с по-традиционен интериор, така че, обърнати един срещу друг, хората да могат да разговарят. Има и Meeting режим, в който всички седалки се обръщат срещу прозрачен дисплей на вратата, който може да се ползва за презентации, видеоконференции и други неща. Возещите се могат да променят осветлението, седалките, индивидуален климатик в собствената зона и други екстри.

 

Оцени:
Рейтинг: 5
Още от HiEnd

Извънземни не са причината за мистериозното затваряне на американска обсерватория

0 | 18.09.2018