Нов месец, нов флагман. В разгара на глобална пандемия Huawei представиха впечатляващ смартфон, който веднага оглави DxOMark класацията за най-добра камера и за пореден път вдигна летвата при мобилната фотография.

1. Дизайнът

P40 Pro е стилен. Няма как да останете равнодушни към трите цветови варианта, а формите са му това, което ние намираме за оптимални. Екранът завършва елегантно извито в кантовете и е баланс между това да изпълни цялата предна част и да не реагира на допир, когато държите телефона от двете страни.

Виж още: Изкуството на движението е философията на дизайна в HUAWEI P40 Pro и неговия Quad-curve Overflow дисплей

2. Екранът

Не е най-високата резолюция на пазара, но е доста близко до нея. При всяко положение няма да се оплачете от качествата на страхотния 6.58" 1200 х 2680 пиксела OLED екран. Голямото подобрение е възможността да работи с 90 херца опресняване, без това да се отрязва драматично на живота на батерията, както при някои конкуренти. В същото време обаче усещането при взаимодействие с него е много по-гладко.

3. Чипсетът

Кирин 990 5G e много, много бърз. Наистина няма какво повече да желаем. Тежки игри, стартиране на големи файлове - всичко се случва мигновено и бързо свиквате с това. Произведен е по 7nm технология, което означава по-ниска консумация и по-ниска температура при експортване на 4К видео, например.

4. Камерите

Huawei за пореден път са работили с Lеica и резултатът отново е впечатляващ. Изключителните кадри се постигат благодарение на най-големия сензор, който някога сме виждали в смартфон: 1/28" 50MP UltraVision RYYB представител, позволяващ повече светлина и детайли, 5х оптично приближение, чрез познатата ни Periscope система и най-добрия slow-mo видеозапис, който смартфон някога е правил: 7680 кадъра в секунда! Излишно е да споменаваме превъзходния нощен режим и еталона за високия клас смартфони 4К видео при 60 кадъра в секунда.

5. Предната камера

Може би най-добрата селфи камера, която някога сме тествали. Голямата заслуга е преният ToF сензор, който помага на 32 MP сензор да създава безупречни снимки.

6. Батерията

4200 mAh, с 40 W супер бързо зареждане със зарядното в комплекта (80% за 30 минути!), а ако притежавате висок клас безжично зарядно, ще можете да зареждате с 27 W без нужда от кабел.

7. Цената

До 30.06.20 можете да закупите Huawei P40 Pro за 1999 лв. в комплект със страхотния GT Watch 2 и услугата Huawei VIP Service, включващ и 50 GB безплатно облачно съхранение за 12 месеца в Huawei Mobile Cloud.

Разширеното ни видеоревю следва: