Дизайн и гейминг студиото зад култовата игра Monument Valley представи иновативна концепция за автомобилно табло. Екипът на Ustwo публикува прототип за системата в корпоративния си блог. Във видеото по-долу можете да видите основните принципи на работа на системата.

Дигиталното табло не включва статични елементи – вместо това дисплеят показва контекстуална информация в зависимост от това, дали се движите, паркирате, обръщате или минавате през област със специфични условия за движение. Системата е свързана с интернет и получава актуална информация за ограниченията на скоростта и климатичните условия в района, в който се движите. Дигиталното табло може да ви предупреди кога наближавате хлъзгав участък или училищна зона и ви подсеща да забавите. Шофьорът получава и индикация за превишаване на разрешената скорост.

На дисплея ще можете да видите нотификациите, които получавате на смартфона или таблета си. За да не се разсейвате от пътя, таблото ви показва само символ, индикиращ типа съдържание, а самото съобщение, мейл или туит, които сте получили, се четат от Siri или Google Now.

Знаете ли, че Volvo работи по самоуправляващ се автомобил?